Mannukka ja Monto voitokkaina Imatra Turnauksessa

Imatra Turnaus on saatu päätökseen! Kilpailua pelattiin kahdessa sarjassa, A- ja B-sarja. KooTeeKoo:n Antti Mannukka vei B-sarjan voiton nimiinsä ja A-sarjan voitti Bar Q Bowlersin Antti Monto.

B-sarjan alkukilpailun ylivoimaisesti kovimmasta viiden sarjan tuloksesta vastasi Lappeenrannan XB:n nuori lupaus Jere Turunen luvuin 1250. Turunen yritti myös päästä A-sarjan finaaliin toisella suorituksella, mutta sinne asti ei aivan nuoren lupauksen tulos riittänyt.

B-sarjan finaali alkoi vauhdikkaasti juuri vuoden nuori urheilija palkinnon saaneen ParKe:n Simo Uosukaisen tahdittamana. Finaalissa pelattiin ensin viisi sarjaa, jonka jälkeen kolme parasta jatkoi mies miestä vastaan yhden sarjan pudotuspeleihin. Finaalin alkuvaihe oli Uosukaisen suvereenia hallintaa ja hän olikin lähes sadan pisteen johdossa lähdettäessä pudotuspeli vaiheeseen. Uosukaisen perässä kakkospaikalla oli tässä vaiheessa Antti Mannukka ja kolmannelta paikalta peleihin jatkoi Ke-Sa:n Raimo Korhonen. Pudotuspeli vaiheessa Mannukka oli pitelemätön ja mies tahkosi ensimmäiseen peliin Korhosta vastaan 245 pistettä Korhosen jääden tulokseen 218. Mannukka jatkoi pelejä kohdaten Uosukaisen finaalipelissä. Finaalipelin ensimmäiset ruudut alkoivat tasaisissa merkeissä, kunnes Mannukan kaatoputki aukesi, ja viiden kaadon jonolla hän karkasi ulottumattomiin. Tasoitukselliset loppunumerot olivat KooTeeKoo:n miehen eduksi 252-199.

A-sarjan alkukilpailussa kovinta vauhtia piti Slaikkareiden Eetu Pusenius tuloksella 1274, sekä Bar Q Bowlersin Henri Luukkonen tuloksella 1251.

A-sarjan finaali oli Bar Q Bowlers seuran täydellistä hallintaa. Finaali pelattiin samalla pelimuodolla kuin B-finaalikin. Bar Q Bowlersin Henri Luukkonen oli hurjassa vireessä ja täräytti kolmanteen sarjan täydellisen 300- pisteen sarjan. Mies rikkoi myös neljän sarjan halliennätyksen keilaten sarjat hurjalla 270 pisteen keskiarvolla. Toisena pudotuspeleihin lähdettäessä oli saman seuran Antti Monto ja kolmantena Ensokeilan Risto Kiiski. Ensimmäisen pudotuspelin parina oli Monto ja Kiiski.  Peli oli selvää Monton hallintaa alusta asti, sillä hän painoi seitsemän kaadon jonon alusta jättäen Kiisken kauas taakse. Peli päättyi tasoituksellisin luvuin 281-205. Monto sai finaalipelissä vastaansa piikkipaikalla hurjassa vireessä olleen seuratoverin Henri Luukkosen.  Kovatasoinen finaalipeli, sekä turnaus sai hurjan päätösnäytöksen, sillä Monto heitti finaalipelissä täydellisen 300- pisteen sarjan vieden sillä A-sarjan turnausvoiton Luukkosen 248 pisteen sarjaa vastaan.